Medailonky z tuňáka
30 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
- 60gramůChilli paprička
- 120gramůPaprika zelená
- 100gramůStrouhanka
- 800gramůBrambory
- 30gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůKukuřice
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1660 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
139 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce tuňáka okořeníme solí a pepřem a zprudka je opečeme na pánvi.
- 2Chilli papričky očistíme, nahrubo nakrájíme, rozmixujeme a vmícháme strouhanku. Papričky vydlabeme, ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s kukuřicí a touto směsí papričky naplníme. Pyré z chilli navrstvíme na rybí medailonky a v předehřáté troubě zapečeme při 200 °C asi 8 minut.
- 3Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenoučké hranolky (julienne), které krátce fritujeme v oleji a mírně osolíme. Medailonky položíme na talíře, ozdobíme bramborami a plněnými papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.