Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1663 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
126 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
474 mg
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.
  • 2
    Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.