Medová marináda se sherry ke grilovaným žebírkům
65 min.
Ingredience
- 100mililitrůSherry brandy
- 1500gramůVepřová žebra
- 1kusŠalotka
- 150mililitrůOlej slunečnicový
- 50gramůOregano čerstvé
- 25gramůCukr krupice
- 25gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 180gramůMed včelí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1663 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
126 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
474 mg
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Žebírka omyjeme, osušíme a rozložíme do ploché široké mísy. Česnek a šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Smícháme s olejem, sherry, oreganem, cukrem, solí a pepřem. Marinádou přelijeme žebírka a několikrát je obrátíme. Mísu zakryjeme pokličkou nebo fólií a odložíme na chladné místo. Necháme marinovat nejméně 24 hodin.
- 2Maso necháme dobře okapat a marinádu zachytíme. Žebírka rozložíme na gril a pomalu propékáme. Několikrát obrátíme a často potíráme zbylou marinádou. Po 15 minutách maso potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.