Medové jehněčí s kořenovou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOlej stolní
- 2lžíceMed včelí
- 1kilogramBrambory
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůJehněčí kýta
- 0,5kilogramZelenina kořenová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na steaky a potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočinout.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Brambory a zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Rozložíme do pekáče, ochutíme solí, pepřem, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15min.
- 4Mezitím v pánvi rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme. Rozložíme na zeleninu, mírně osolíme, zakryjeme alobalem a pečeme ještě 20min.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.