Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.