Meruňkový dresink s mátou k rýžovému salátu
65 min.
Ingredience
- 80gramůRýže indiánská
- 2kusyBobkový list
- 200gramůKuřecí prsa
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKmín římský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4lžíceOlej hroznový
- 100gramůJogurt bílý
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaZázvor celý
- 2kusyCibulka jarní
- 10gramůMáta
- 1lžíceSezam - semena
- 1lžičkaKari koření
- 4lžíceDžem meruňkový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1litrVývar drůbeží
- 1kusMeruňky
- 50gramůMeruňky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rýži důkladně propláchneme. Přivedeme k varu vývar s bobkovými listy a kari, rýži vaříme 40-45 minut. 10 minut před koncem vaření přidáme sušené meruňky. Rýži scedíme, meruňky nakrájíme nadrobno a smícháme s rýží. Omyjeme a osušíme maso, v horkém přepuštěném másle s kmínem opékáme z každé strany 3-4 minuty. Osolíme a opepříme. Na dresink smícháme nektar s olejem, jogurtem, citronovou šťávou a se sójovou omáčkou. Přidáme zázvor, jarní cibulky a sezam, dochutíme solí a pepřem. Lístky máty nakrájíme na proužky a vmícháme je do dresinku. Vychladlé maso nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Přelijeme dresinkem, necháme 30 minut proležet. Meruňku omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, odstraníme pecku a dužinu rozkrájíme na klínky, kterými salát před podáváním ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.