Mexická bramborová polévka

180 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1644 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
49 g
Sacharidy
241 g
Vláknina
44 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na noc dáme namočit černé fazole. Druhý den oloupeme brambory, na plátky pokrájíme oloupaný česnek, nahrubo cibuli a nasekáme chili papričky a čerstvý koriandr.
  • 2
    Do 2,5 l vařícího zeleninového základu Ambiente (vývar zeleninový) dáme vařit brambory a fazole. Jakmile jsou brambory uvařené, polovinu jich z hrnce drátěnou naběračkou vyjmeme, dáme vychladnout a nakrájíme na kostky. Zbytek brambor necháme s fazolemi rozvařit.
  • 3
    Ve velkém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něj dáme opékat kostky brambor spolu s plátky česneku, cibulí a čili papričkami. Směs osolíme a opečeme dozlatova. Během opékání by měly být fazole s bramborami již rozvařené. Ještě zahorka je rozmixujeme a přes jemný cedník přecedíme na opečenou bramborovou směs. Polévku dobře rozmícháme a povaříme ještě 5 minut.
  • 4
    10 malých bochníčků chleba (à 350 g) se seříznutými vršky vydlabeme a dáme je na 5 minut rozpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Do rozpečených bochníčků nalijeme polévku, přidáme nasekaný koriandr, zakysanou smetanu a servírujeme.
  • 6
    Zeleninový základ Ambiente [47025]:
  • 7
    Karotky, celerové bulvy a cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme do hrnce. Přidáme stonky řapíkatého celeru, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a tymián. Pomalu přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.
  • 8
    Po jedné hodině přidáme nakrájený pórek a „táhneme“ další hodinu.
  • 9
    Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.