Mexická krůtí stehna v ostré omáčce
130 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 6kusůChilli paprička
- 50gramůČokoláda hořká
- 2lžíceMáslo arašídové
- 1lžičkaAnýz
- 1lžičkaKoriandr
- 0,5lžičkaHřebíček
- 100gramůArašídy
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1000gramůKrůtí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
- 2Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
- 3Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
- 4Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
- 5Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
- 6Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.