Mexická krůtí stehna v ostré omáčce

130 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).
  • 2
    Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.
  • 3
    Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.
  • 4
    Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.
  • 5
    Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.
  • 6
    Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.