Mexická kukuřičná polévka

80 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny.
  • 2
    Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme.
  • 3
    Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.