Mexická kukuřičná polévka
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusKapie
- 1kusPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyBujón hovězí
- 1lžíceSolamyl
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusRajčata
- 1hrstPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kukuřici vysypeme na cedník, propláchneme vodou a necháme okapat. Zeleninu očistíme, pórek nakrájíme na plátky, papričku, kapii, rajče na kostičky, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Cibuli s pórkem a česnekem zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme kukuřici, kapii, papriku a jednu kostku hovězího bujónu. Přilijeme litr vody a vaříme zhruba půl hodiny.
- 2Z polévky odebereme 4 lžíce, zbylé krátce rozmixujeme. Směs nalijeme zpět do hrnce, přidáme solamyl rozmíchaný v 50 ml vody, osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a dvě minuty povaříme.
- 3Hotovou polévku rozlijeme do talířů, do každé porce přidáme lžíci nerozmixované polévky, nakrájené rajče a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.