Mexická polévka z rajčat a dýně

90 min.
Mexiko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené chilli papričky dáme do misky a zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené. Namáčíme je 1 hodinu, poté je dáme okapat a rozřízneme. Papričky očistíme od jader a velmi nadrobno je nasekáme.
  • 2
    Připravíme cibuli a nakrájíme jí nadrobno. Česnek zbavíme slupky a na prkénku nasekáme najemno.
  • 3
    Do hrnce vložíme máslo a lehce rozehřejeme. Pak přidáme pokrájený česnek s cibulí, nasekané chilli papričky a lehce osmažíme.
  • 4
    Dobře promícháme a vše zalijeme slepičím vývarem, zředěným 200 ml vody. Vše provaříme přibližně 15 minut.
  • 5
    Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nařízneme ostrým nožem na kříž. Ihned je spaříme pod vroucí vodou a následně opět zchladíme. Oloupeme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 6
    Připravíme dýni. Ze sklenice slijeme nálev a dýni necháme na cedníku okapat. Přidáme ji spolu s pokrájenými rajčaty do hrnce přibližně 5 minut před koncem vaření.
  • 7
    Polévku osolíme a opepříme dle chuti. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a lehce jí do polévky vmícháme.
  • 8
    Polévku podáváme teplou, dozdobenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.