Mexická polévka z rajčat a dýně
90 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar slepičí
- 3kusyRajčata
- 80gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyPetržel - nať
- 250gramůDýně sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Sušené chilli papričky dáme do misky a zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené. Namáčíme je 1 hodinu, poté je dáme okapat a rozřízneme. Papričky očistíme od jader a velmi nadrobno je nasekáme.
- 2Připravíme cibuli a nakrájíme jí nadrobno. Česnek zbavíme slupky a na prkénku nasekáme najemno.
- 3Do hrnce vložíme máslo a lehce rozehřejeme. Pak přidáme pokrájený česnek s cibulí, nasekané chilli papričky a lehce osmažíme.
- 4Dobře promícháme a vše zalijeme slepičím vývarem, zředěným 200 ml vody. Vše provaříme přibližně 15 minut.
- 5Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nařízneme ostrým nožem na kříž. Ihned je spaříme pod vroucí vodou a následně opět zchladíme. Oloupeme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 6Připravíme dýni. Ze sklenice slijeme nálev a dýni necháme na cedníku okapat. Přidáme ji spolu s pokrájenými rajčaty do hrnce přibližně 5 minut před koncem vaření.
- 7Polévku osolíme a opepříme dle chuti. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a lehce jí do polévky vmícháme.
- 8Polévku podáváme teplou, dozdobenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.