Mexická rýže

45 min.
Mexiko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, aby trochu oschla.
  • 2
    Konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a zpracujeme do hladka.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rýži a smažíme nad mírným plamenem, nakonec bude zlatohnědá. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Přidáme rajčatovou směs, za stálého míchání vaříme, až se všechna tekutina vpije. Přidáme vývar, sůl, celé chilli papričky a hrášek. Vaříme, mícháme, konečně se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká.
  • 4
    Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme stát 5 - 10 minut. Chilli papričku vyjmeme, rýži načechráme, podáváme posypané pepřem. Chilli je možno použít jako ozdobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.