Mexická rýže
45 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
- 200gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyChilli paprička
- 150gramůHrášek
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži dáme do velké ohnivzorné mísy a zalijeme jí vařící vodou, aby byla ponořená. Zamícháme, necháme 10 minut stát. Přecedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat, aby trochu oschla.
- 2Konzervovaná rajčata ve vlastní šťávě vložíme do mixéru, přidáme cibuli, česnek a zpracujeme do hladka.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rýži a smažíme nad mírným plamenem, nakonec bude zlatohnědá. Občas promícháme, aby se rýže nepřipálila. Přidáme rajčatovou směs, za stálého míchání vaříme, až se všechna tekutina vpije. Přidáme vývar, sůl, celé chilli papričky a hrášek. Vaříme, mícháme, konečně se všechna tekutina vstřebá a rýže je měkká.
- 4Sejmeme z ohně, zakryjeme a necháme stát 5 - 10 minut. Chilli papričku vyjmeme, rýži načechráme, podáváme posypané pepřem. Chilli je možno použít jako ozdobu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.