Mexická tortilla s treskou a zelím
25 min.
Ingredience
- 450gramůTreska aljašská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyLimetka
- 8kusůTortilla
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 80gramůOmáčka hot salsa
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaKmín římský
- 0,25kusZelí hlávkové červené
- 3stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si tresku. Na míse posypeme maso polovinou mletého římského kmínu, oregana, chilli koření a pokrájeného česneku. Tresku poté obalíme v mouce. Obalené tresčí maso po částech orestujeme na oleji. Maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
- 2Tence pokrájené zelí smícháme se zbylým oreganem, česnekem, římským kmínem a chilli kořením. Do zelí vmícháme šťávu z limetek, sůl a ostrou omáčku podle výběru.
- 3Placky zahřejeme na suché pánvi. V průběhu ohřívání placky zastříkneme vodou. Hotové placky odložíme a držíme v teple.
- 4Každou placku naplníme směsí ryby a zelí. Směs posypeme posekaným koriandrem, drobně sekanou cibulí a salsou. Směs do placky zabalíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.