Mexické hovězí karbanátky
35 min.
Ingredience
- 1lžíceŘeřicha
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 340gramůHovězí maso mleté
- 225gramůPapriková pasta sladká
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrájenou cibuli necháme na oleji zesklovatět, vmícháme maso, strouhanku, koření, utřený česnek, sůl a pepř, postupně přidáváme vejce, dokud směs nedrží tvar. Na vále rozdělíme směs na 8 kousků. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici ztuhnout.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, smažíme z obou stran dokud karbanátky nezezlátnou. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
- 3Přendáme na talíř a ozdobíme řeřichou. Podáváme se zakysanou smetanou nebo omáčkou taco a avokádovým nebo rajským salátem. Jako přílohu podáváme teplé tortily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.