Mexické koule

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
  • 2
    Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.
  • 3
    Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.
  • 4
    Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.
  • 5
    Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.
  • 6
    Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.