Mexické koule
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso mleté
- 50gramůStrouhanka
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1,5lžíceThai Kari - ostrá omáčka
- 200gramůRýže Basmati
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400gramůFazole červené sterilované
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1,5lžíceOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
- 2Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.
- 3Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.
- 4Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.
- 5Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.
- 6Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.