Mexické kuře s paprikou
40 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůSirup javorový
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 40gramůOregano čerstvé
- 2kusyChilli paprička
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4kusyTortilla
- 2kusyPaprika červená
- 500gramůKuřecí prsa
- 10gramůMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme olej, čerstvé nasekané oregano a chilli papričku, javorový sirup, ocet, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, které dokonale promícháme s marinádou, zakryjeme a necháme v lednici 3 hodiny uležet.
- 2Marinované maso opékáme na rozpálené pánvi ze všech stran až je dokonale propečené. Mezitím na jiné pánvi vytřené máslem osmahneme na plátky nakrájenou červenou papriku a přidáme ji k opečenému masu. Směsí naplníme tortilly a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.