Mexický humr
35 min.
Ingredience
- 680gramůHumr
- 1kusLimetka
- 20gramůKoriandr čerstvý
- Česnekové máslo
- Pikantní fazole
- 250gramůRajčata
- 250gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 10gramůChilli paprička
- 3gramyKmín mletý
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůFazole bílé sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolová omáčka: smícháme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, drcený česnek, chilli papričku, koriandr, kmín. Přidáme fazole, osolíme a opepříme.
- 2Každý humří ocásek rozřízneme podélně na poloviny, maso uvolníme, ale ponecháme v krunýři.
- 3Česnekové máslo: máslo utřeme v misce, přidáme drcený česnek, nasekané čerstvé oregano, podle chuti osolíme, opepříme. Polovinou máslové směsi potřeme humří maso.
- 4Humra dáme asi na 5 minut pod horký gril, až se začnou objevovat tmavá místa a je do hloubky prohřátý.
- 5Zbylým česnekovým máslem potřeme humra a ozdobíme ho stočenými plátky limetky a snítkami koriandru. Servírujeme s fazolovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.