Mexický humr

35 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolová omáčka: smícháme oloupaná a nakrájená rajčata, nasekanou cibuli, drcený česnek, chilli papričku, koriandr, kmín. Přidáme fazole, osolíme a opepříme.
  • 2
    Každý humří ocásek rozřízneme podélně na poloviny, maso uvolníme, ale ponecháme v krunýři.
  • 3
    Česnekové máslo: máslo utřeme v misce, přidáme drcený česnek, nasekané čerstvé oregano, podle chuti osolíme, opepříme. Polovinou máslové směsi potřeme humří maso.
  • 4
    Humra dáme asi na 5 minut pod horký gril, až se začnou objevovat tmavá místa a je do hloubky prohřátý.
  • 5
    Zbylým česnekovým máslem potřeme humra a ozdobíme ho stočenými plátky limetky a snítkami koriandru. Servírujeme s fazolovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.