Mexický sekaný řízek
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 1kusFeferony
- 400gramůMaso mleté - mix
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 400gramůRajčata
- 400gramůFazole červené sterilované
- 80mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůChilli omáčka
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusAvokádo
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
- 2Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
- 3Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
- 4Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
- 5Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
- 6Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.