Míchaná zelenina s vepřovým masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej sezamový
- 1lžíceKečup
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 50gramůUcho Jidášovo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z omytého vepřového masa odstraníme tuk a osušíme ho. Nakrájíme ho na plátky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetru silné asi 3 milimetry. Červenou, zelenou a žlutou papriku umyjeme, rozpůlíme, vyndáme semínka a odřízneme bílé žebroví. Nakrájíme na proužky stejně velké jako kousky masa.
- 2Oloupanou cibuli naporcujeme na drobné kostičky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na drobné nudličky. Nožem očistíme houby, menší necháme v celku, větší rozpůlíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
- 3Ve woku rozpálíme lžíci oleje a na něm opečeme pokrájené plátky vepřového masa. Pak maso odložíme stranou na teplé místo, přilijeme do woku olej a opečeme připravené houby s česnekem. Opět vyndáme a znovu přidáme olej, na kterém opečeme zeleninu. Přidáme k ní opečené maso a houby. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Ve vodě si rozmícháme škrob, do něhož přidáme kečup společně s cukrem a sójovou omáčkou. Smíchanou směs nalijeme na zeleninu, houby a maso v pánvi. Ještě nad mírným plamenem krátce zahřejeme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.