Míchaná zelenina s vepřovým masem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z omytého vepřového masa odstraníme tuk a osušíme ho. Nakrájíme ho na plátky o rozměrech asi 1 krát 2 centimetru silné asi 3 milimetry. Červenou, zelenou a žlutou papriku umyjeme, rozpůlíme, vyndáme semínka a odřízneme bílé žebroví. Nakrájíme na proužky stejně velké jako kousky masa.
  • 2
    Oloupanou cibuli naporcujeme na drobné kostičky. Oškrábeme mrkev a pokrájíme ji na drobné nudličky. Nožem očistíme houby, menší necháme v celku, větší rozpůlíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.
  • 3
    Ve woku rozpálíme lžíci oleje a na něm opečeme pokrájené plátky vepřového masa. Pak maso odložíme stranou na teplé místo, přilijeme do woku olej a opečeme připravené houby s česnekem. Opět vyndáme a znovu přidáme olej, na kterém opečeme zeleninu. Přidáme k ní opečené maso a houby. Dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Ve vodě si rozmícháme škrob, do něhož přidáme kečup společně s cukrem a sójovou omáčkou. Smíchanou směs nalijeme na zeleninu, houby a maso v pánvi. Ještě nad mírným plamenem krátce zahřejeme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.