Míchaný zeleninový salát
32 min.
Ingredience
- 250gramůBrokolice
- 150gramůHrášek
- 150gramůKarotka baby
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusKvěták
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř bílý
- 5lžicOlej olivový
- 3lžíceMajonéza
- 0,25litrVoda pitná
- 0,25litrMléko plnotučné
- 0,25lžičkaTabasco
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem doměkka. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě zvlášť. Květák i brokolici propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek a mrkvičky uvaříme v troše vody s máslem, solí a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Petržel a kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ocet smícháme se solí, pepřem, olejem a bylinkami. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Zeleninu se zálivkou dobře promícháme.
- 3Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a smícháme ji s majonézou. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek tabasca.
- 4Salát dáme na mísu, přelijeme ho smetanovou omáčkou, posypeme lístky kerblíku a podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.