Míchaný zeleninový salát

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s mlékem doměkka. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě zvlášť. Květák i brokolici propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek a mrkvičky uvaříme v troše vody s máslem, solí a cukrem. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Petržel a kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Ocet smícháme se solí, pepřem, olejem a bylinkami. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody. Zeleninu se zálivkou dobře promícháme.
  • 3
    Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a smícháme ji s majonézou. Osolíme, opepříme a přidáme několik kapek tabasca.
  • 4
    Salát dáme na mísu, přelijeme ho smetanovou omáčkou, posypeme lístky kerblíku a podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.