Míchaný zelený salát
20 min.
Ingredience
- 200gramůSalát ledový
- 80gramůŘeřicha
- 60gramůSalát Polníček
- 60gramůSalát listový Dubáček
- 15gramůPažitka
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 1,25lžíceCitronová šťáva
- 0,62lžičkaCukr třtinový
- 0,62lžičkaHořčice Dijonská
- 0,62lžíceOcet jablečný
- 3,75lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,62lžičkaPepř černý mletý
- 1,25lžičkyProvensálské koření
- 0,62lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
870 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- 2Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- 3Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- 4Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.
- 5Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.