Milánská drůbeží polévka se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůHrášek
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůKapusta hlávková
- 2kusyMrkev kořen
- 6kusůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceRýže loupaná
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a omytá, nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme a zalijeme vývarem. Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, hrášek a vsypeme propláchnutou rýži. Vše zvolna vaříme, až je zelenina úplně měkká a vsákne do sebe větší část vývaru. Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme. Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.