Milánské koleno
145 min.

Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí koleno
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2stroužkyČesnek
- 300mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůOregano čerstvé
- 1kusBobkový list
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
13 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Silné řezy kolena obalíme v mouce s trochu soli a pepře.
- 2V pekáči rozehřejeme máslo. Přidáváme postupně porce telecího kolena a 10 minut je dozlatova smažíme. Nádobu odstavíme na mírnější oheň, přidáme nasekanou cibuli, mrkev, celer, drcený česnek a 5 minut je za stálého míchání smažíme.
- 3Vložíme rajčata, oregano, bobkový list a zalijeme vínem. Vrátíme maso, zakryjeme a 1,5-2 hodiny doměkka podusíme v předehřáté troubě při 160 °C.
- 4Je-li šťáva u masa příliš řídká, vyjmeme maso a nepřikrytou šťávu svaříme, až zhoustne. Ochutnáme a dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.