Milánské rizoto

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.
  • 2
    Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.
  • 4
    Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.