Milánské rizoto
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 4lžíceOlej olivový
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 2špetkyŠafrán
- 200gramůHlíva ústřičná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme dokud se tekutina neodpaří a nevsákne do rýže.
- 2Přidáme šafrán a postupně, za stálého míchání přiléváme po naběračkách vývar, dokud rýže cca po 15min nezměkne. Odstavíme, vmícháme lžíci másla a necháme cca 2min stát. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím hlívu lehce osolíme a na zbytku oleje orestujeme.
- 4Hotovou rýži rozdělíme na talíře, poklademe plátky hlívy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.