Milánské rizoto pro alergiky
30 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 150mililitrůVíno bílé
- 30gramůMargarín
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 30gramůProsciutto sušené
- 340gramůRýže Arborio
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr sójový - Tofu
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího kastrolu vlijeme vývar a bílé víno. Počkáme, dokud tekutina nepřijde k varu.
- 2Do kastrolu vložíme margarín a vlijeme olivový olej. Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno. Prosciutto nakrájíme na jemno. Cibuli i prosciutto vložíme do kastrolu na tuk a smažíme, dokud cibule nezměkne. Přisypeme rýži a promícháváme, aby se každé zrnko rýže obalilo v tuku.
- 3Vlijeme dovnitř část vývaru a promícháváme. Jakmile rýže nasaje tekutinu, přilijeme další vývar. Když spotřebujeme polovinu množství vývaru, přisypeme šafrán, dál přiléváme vývar, mícháme a dusíme, dokud nevlijeme všechen vývar. Rýže musí být měkká, krémová, měla by si však zachovat pevná zrna, nesmí se rozvařit na kaši.
- 4Nakonec opepříme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem Tofu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.