Milánské rizoto s krevetami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
  • 2
    Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
  • 3
    K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.