Milánské rizoto s krevetami
35 min.
Ingredience
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRýže Basmati
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůHrachové lusky
- 250gramůRajčata
- 20mililitrůOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
- 2Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
- 3K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.