Milánské špagety
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí maso mleté
- 350gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 3gramyPepř černý celý
- 825gramůPassata (drcená rajčata)
- 125mililitrůVíno červené
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůŠpagety
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 125gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
8 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme.
- 2Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 29. 10. 2015
Milánské špagety
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, spíš to jsou špagety po česku, ale nebudu hodnotit název a opakovat tento recept už taky nebudu. Doporučuji změnit přípravu tak, že do orestovaného masa s cibulí a česnekem se přidá paprika, hned může následovat rajčatový protlak a ještě se společně za stálého míchání vše restuje. Pak se přidá víno a nechá za stálého míchání odpařit. Přidají se drcená rajčata, vývar, žampiony(měla jsem nahrubo nastrouhané) a dusí se podstatně déle, než uvádí recept. Rajčat i protlaku je dost hodně, dala bych méně. Zaměnila jsem sýr a použila jiný.