Milánské závitky
30 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůŠpenát listový mražený
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyMuškátový oříšek
- 450gramůKrůtí prsa
- 80gramůŠunka parmská
- 80gramůSýr Provolone
- 15gramůBazalka
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 150gramůZakysaná smetana
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek a cibuli nakrájíme.
- 2Rozehřejeme olej a lehce v něm podusíme cibuli s česnekem. Přidáme špenát, ochutíme solí, pepřem a muškátem.
- 3Prsa nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a na každý položíme plátek šunky a plátek sýra. Rozdělíme na ně špenát. Opereme a osušíme bazalku, nakrájíme na proužky a dáme špenát. Řízky srolujeme a zajistíme párátky.
- 4Rozehřejeme přepuštěné máslo na pánvi a rolky v něm opékáme 8 minut ze všech stran. Potom podlijeme vývarem a amarettem a necháme dalších 10 minut táhnout. Podáváme s rajským protlakem a zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.