Minestra s rýží a mušlemi
70 min.
Ingredience
- 2kusyČesnek
- 80mililitrůOlej olivový
- 150gramůRýže jasmínová
- 500gramůMušle srdcovky
- 3kusyRajčata
- 1kusAnčovička - filety
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme, vhodíme do mísy s množstvím studené osolené vody a necháme pročistit. Oloupeme stroužky česneku a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a nasekáme. Pod studenou tekoucí vodou promyjeme ančovičku, vyjmeme z ní páteř a pokrájíme na kousky. Spaříme rajčata nasekáme nahrubo.
- 2Scedíme mušle, omyjeme a vhodíme do hrnce. Přidáme stroužek česneku, nasekanou petrželku, bílé víno a olej necháme pod pokličkou za občasného zatřesení hrncem otevřít. Měkkýše vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy (pár mušlí necháme nevyloupaných na ozdobu). Vyhodíme skořápky a neotevřené mušle, scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
- 3Na oleji osmažíme stroužek česneku, přidáme pokrájenou ančovičku a mícháme, dokud se kousky ančoviček nerozpustí. Přidáme rajčata a několik minut dusíme, vyhodíme česnek, přisypeme rýži. Za častého míchání dusíme 1-2 minuty. Přilijeme vařící vodu, uschovanou tekutinu z vaření mušlí, dosolíme a rýži vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni 18 minut.
- 4Několik minut před koncem vaření přidáme vyloupané měkkýše a celé mušle. Vše povaříme a podáváme rýžovou minestru s mušlemi horkou, posypanou nasekanou petrželkou a čerstvě mletým pepřem. Můžeme zastříknout olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.