Minestrone s bílými fazolemi
150 min.
Ingredience
- 150gramůFazole bílé
- 4lžíceOlej olivový
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůBrambory
- 250gramůMrkev kořen
- 350gramůCuketa
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 1kusBobkový list
- 1lžíceBazalka
- 2litryVývar zeleninový
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 200gramůRajčata
- 200gramůHrášek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme studenou vodu a na 12 hodin do ní namočíme fazole. Po 12 hodinách vodu slijeme, fazole necháme v kastrolu a přidáme čerstvou vodu. Kastrol zakryjeme poklicí a 90 minut vaříme na mírném ohni doměkka.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vše osmahneme. Vložíme nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, cuketu, celer, pórek, bobkový list a bazalku. Vše přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut dusit.
- 3Poté přilijeme zeleninový vývar, fazole, vše zamícháme a za občasného míchání vaříme 25 minut.
- 4Vyndáme bobkový list, přidáme rýži a za občasného míchání vaříme 15 minut.
- 5Nakonec přidáme nakrájená rajčata a hrášek a vše povaříme ještě asi 5 minut, osolíme, opepříme a podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.