Minestrone s bílými fazolemi

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme studenou vodu a na 12 hodin do ní namočíme fazole. Po 12 hodinách vodu slijeme, fazole necháme v kastrolu a přidáme čerstvou vodu. Kastrol zakryjeme poklicí a 90 minut vaříme na mírném ohni doměkka.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vše osmahneme. Vložíme nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev, cuketu, celer, pórek, bobkový list a bazalku. Vše přelijeme studenou vodou a necháme 5 minut dusit.
  • 3
    Poté přilijeme zeleninový vývar, fazole, vše zamícháme a za občasného míchání vaříme 25 minut.
  • 4
    Vyndáme bobkový list, přidáme rýži a za občasného míchání vaříme 15 minut.
  • 5
    Nakonec přidáme nakrájená rajčata a hrášek a vše povaříme ještě asi 5 minut, osolíme, opepříme a podáváme posypanou nastrouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.