Minestrone s rýží a parmezánem
30 min.
Ingredience
- 5gramůBazalka
- 400gramůFazole červené sterilované
- 125gramůRýže neloupaná (Natural)
- 1kusPaprika červená
- 1kusCuketa
- 5kusůRajčata
- 1kusPórek
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 1litrVývar zeleninový
- 3lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
14 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme podle návodu.
- 2Přes síto slijeme fazole, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Nadrobno nakrájíme papriku, cuketu, rajčata a pórek. Oloupeme celer a nakrájíme na kostky. Oloupeme a jemně nasekáme stroužek česneku.
- 3V hrnci zahřejeme olej a vložíme připravenou zeleninu. Vše zhruba 5 minut dusíme.
- 4Zalijeme zeleninu zeleninovým vývarem a důkladně ochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme balsamikovým octem.
- 5Polévku na talířích posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.