Minipizzy se špenátem a vejcem
45 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůTvaroh jemný
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicOlej olivový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 2kusyŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125gramůMozzarella
- 8kusůVejce křepelčí
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.
- 2Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.
- 3Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.
- 4Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.