Minipizzy se špenátem a vejcem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.
  • 2
    Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.
  • 4
    Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.