Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem
45 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 1litrVoda pitná
- 600gramůKrůtí prsa
- 2kusyRohlíky bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySůl
- 8kusůBrambory
- 4lžícePažitka
- 180gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
84 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí.
- 2Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce.
- 3Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme.
- 4Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou.
- 5Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.