Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
84 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí.
  • 2
    Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce.
  • 3
    Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme.
  • 4
    Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou.
  • 5
    Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.