Mléčná majonéza se škrobovou moučkou
15 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 10gramůPetržel - nať
- 0,25litrMléko plnotučné
- 1lžíceSolamyl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
500 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dvě třetiny mléka zahřejeme se solí, cukrem a škrobovou moučkou. Povaříme na hustou omáčku.
- 2Přidáme ve zbylém mléce rozšlehané žloutky, máslo a majonézu prohřejeme, až zhoustne, ale nevaříme ji.
- 3Odstavíme z ohně a dochutíme octem a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.