Mléčná polévka z pastináku

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vmícháme kmín, sůl a pepř, pastinák a jablko. Chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem, osolíme a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Do hotové polévky vmícháme ohřáté mléko, polévku rozmixujeme dohladka a prohřejeme. Podáváme s petrželovou natí a lžící zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.