Mléčná uzená polévka
70 min.
Ingredience
- 250gramůUzená vepřová krkovička
- 1,75litryVoda pitná
- 0,5litrMléko plnotučné
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
883 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovici omyjeme a uvaříme v 1 litru vody, do které jsme dali oloupanou cibuli, česnekem, bobkový list, nové koření, sůl a pepř.
- 2Mezitím si omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce v 3/4 l vody.
- 3Uvařené maso vyjmeme z vývaru. Vývar přecedíme, zachytíme a 1/2 litru dáme do hrnce s 1/2 litrem mléka, majoránku a přivedeme k varu. Pak polévku necháme přejít varem a pokrájené uzené maso na nudličky vrátíme do polévky.
- 4Uvařené brambory scedíme, oloupeme, pokrájíme a horké dáme na talíře, zalijeme polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Mléčná uzená polévka
Moc dobrá polévka, majoránku jsem použila čerstvou. Místo masa půjdou použít i nějaké uzené kosti, ze kterých pak obereme maso. Nakrájené oloupané brambory bych ale spíš uvařila přímo v uzeném vývaru. Připadá mi to lepší a rychlejší. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.