Mleté kuřecí maso s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 15gramůHořčice
- 100mililitrůMléko polotučné
- 180gramůPečivo pšeničné běžné máslové
- 250gramůKuřecí maso vařené
- 1kusPórek
- 60gramůBylinky čerstvé - svazek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůStrouhanka
- 40mililitrůOlej stolní
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bílé pečivo rozdrobíme, uvařené kuřecí maso umeleme nebo rozmixujeme a společně dáme do velké mísy. Přidáme pórek, sušené bylinky, hořčici, osolíme, opepříme. Suroviny důkladně promícháme.
- 2Směs v míse spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka.
- 3Hmotu rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvarujeme silnější váleček.
- 4Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance.
- 5Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme 6 minut po všech strnách dozlatova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a plátky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.