Mleté kuřecí maso s bylinkami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé pečivo rozdrobíme, uvařené kuřecí maso umeleme nebo rozmixujeme a společně dáme do velké mísy. Přidáme pórek, sušené bylinky, hořčici, osolíme, opepříme. Suroviny důkladně promícháme.
  • 2
    Směs v míse spojíme 2 žloutky, 1 bílkem a 4 lžícemi mléka.
  • 3
    Hmotu rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vytvarujeme silnější váleček.
  • 4
    Zbývající bílek ušleháme do pěny. Válečky masové směsi obalíme nejprve v bílku, potom ve strouhance.
  • 5
    Na pánvi rozehřejeme olej a obalované válečky v něm opékáme 6 minut po všech strnách dozlatova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a plátky rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.