Mleté maso na sekanou - základní předpis
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůHovězí maso mleté
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 1špetkaMajoránka
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 1kusŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
518 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petržel dozlatova.
- 2Na 1/2kg masa namočíme 1 žemli. Vymačkáme ji a umeleme spolu s masem, cibulí a petrželkou. Vše osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a česnekem. Přidáme vejce a dobře promícháme.
- 3Pokud je hmota příliš tuhá, přilijeme trochu vody a znovu propracujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.