Mleté maso pečené se zelím a rýží
80 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 400gramůZelí kysané
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůKlobása uzená
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 120gramůRýže dušená
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.