Mleté maso pečené se zelím a rýží

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
56 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.