Mleté maso ve tvaru zajíce
70 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso mleté
- 400gramůVepřové maso mleté
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePaprika oranžová
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 3stroužkyČesnek
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté hovězí a libové vepřové maso smícháme dohromady, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, papriku nakrájenou na slabé nudličky a majoránku. Do směsi vmícháme vajíčka, strouhanku a vše znovu pořádně promícháme. Z hmoty vytvarujeme zajíce, dáme na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 ˚C asi 1 hodinu. Maso je hotové, když je na povrchu zlatohnědá kůrčička a při vpichu se hmota na špejli nelepí. Můžeme podávat jak studené, tak i teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.