Mleté řízky
25 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové maso mleté
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceTvaroh jemný
- 1lžíceStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
56 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
143 mg
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1V míse zpracujeme mleté maso s tvarohem, vejcem, solamylem, strouhankou, solí a pepřem.
- 2Z hmoty tvarujeme menší placičky, obalujeme v hladké mouce a klademe do pekáče s olejem.
- 3V troubě předehřáté na 170 °C pečeme zhruba patnáct minut.
- 4Na závěr poklademe řízečky plátky sýra a necháme v troubě roztavit. Podáváme zakapané výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.