Mletý steak po holandsku
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPetržel - nať
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej stolní
- 2kusyŽemle tuková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
32 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky a na jemno umeleme. Promícháme je s jemně pokrájenou cibulí, solí a pepřem.
- 2Ze směsi vytvarujeme 2 steaky. V horkéme oleji na pánvi je opečeme po jedné straně, obrátíme, do mezer vyklepneme vejce. Na steaky položíme plátky sýra a dopečeme.
- 3Žemle rozkrojíme, na spodní část položíme steak se sýrem, na něj kolečko omytého rajčete, osolíme, navrch dáme vejce. Posypeme je paprikou a ozdobíme snítkou petrželky. Přikryjeme druhou půlkou žemle a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.