Mňamka - sladkokyselá pochoutková omáčka
45 min.
Ingredience
- Jíška
- 1gramSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Octová cibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceCibule
- 3lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
569 mg
Cukr
459 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme domácí škvařené sádlo, přidáme k němu hladkou mouku a osmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme chladný masový vývar a jíšku při mírné teplotě a občasném promíchání povaříme minimálně 10 minut.
- 2Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. Omytou petrželovou nať nakrájíme nadrobno. 2 sladkokyselé okurky (přibližně 130 g) nakrájíme na tenké plátky.
- 3V pánvi na 1 lžíci sádla osmažíme cibuli do zlatohněda (dáváme pozor, aby se nepřipálila), přilijeme 3 polévkové lžíce octa a cibulku chvilku povaříme do doby, až se ocet vyvaří na polovinu. Poté "octovou" cibulku přimícháme do základní omáčky a vaříme 8-10 minut.
- 4Přidáme petrželku, sladkokyselé okurky, dochutíme solí, pepřem, čerstvým máslem, promícháme a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.