Mník po provensálsku

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryby ořežeme filety a nakrájíme na řízečky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm usmažíme z obou stran. Řízečky dáme stranou a udržujeme teplé.
  • 3
    Na tutéž pánev přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili jadérek, posekanou petrželku, špetku šafránu a prolisovaný česnek. Vše zakapeme olivovým olejem, zalijeme vínem a vodou. Zakryté dusíme 20 minut.
  • 4
    Řízečky položíme na toasty z bílého chleba a zalijeme zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.