Mník po provensálsku
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 600gramůMník
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5kusůRajčata
- 20mililitrůOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVoda pitná
- 160gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1špetkaŠafrán
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z ryby ořežeme filety a nakrájíme na řízečky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm usmažíme z obou stran. Řízečky dáme stranou a udržujeme teplé.
- 3Na tutéž pánev přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili jadérek, posekanou petrželku, špetku šafránu a prolisovaný česnek. Vše zakapeme olivovým olejem, zalijeme vínem a vodou. Zakryté dusíme 20 minut.
- 4Řízečky položíme na toasty z bílého chleba a zalijeme zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.