Mník s rýží
50 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 600gramůMník
- 600gramůRajčata
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mníka očistíme, nakrájíme na kousky, zbavíme kostí a omyjeme. Z odřezků ryby, z kostí, očištěné zeleniny, cibule a soli uvaříme vývar a přecedíme. Kousky rybího masa opečeme v kastrole na oleji. Přidáme nasekaný česnek, omytá, na dílky nakrájená rajčata a nasekanou petrželku. Vše chvíli podusíme. V rybím vývaru uvaříme propláchnutou rýži doměkka a scedíme. Rýži upravíme do středu talířů a okolo obložíme kousky ryby s rajčaty. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.