Moje nejlepší rýže
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůJehněčí maso
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 2lžíceHrozinky
- 350gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar slepičí
- 2lžičkySůl
- 1špetkaHřebíček
- 1kusPomeranče
- 1kusJablka
- 2lžícePistácie
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
9 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na malé kousky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme dohněda. Zmírníme oheň na minimum, přidáme cibuli nakrájenou najemno, žampiony nakrájené na plátky, celer nakrájený na drobné kostičky a jablko rovněž nakrájené na kousky. Opékáme za občasného míchání, až jsou žampiony měkké. Přidáme rozinky, promícháme a odstavíme.
- 2Slepičí vývar nalijeme do hrnce, uvedeme do varu, osolíme a okořeníme skořicí, mletým hřebíčkem a pepřem.
- 3Syrovou propranou rýži dáme na dno zapékací misky, na rýži navrstvíme směs masa a zeleniny a vše opatrně zalijeme horkým vývarem. Povrch posypeme oříšky a dáme nepřikryté péci do předehřáté trouby asi na 30 minut, až se tekutina úplně vsákne. Vyndáme z trouby a necháme ještě 5 minut dojít.
- 4Povrch ozdobíme dílky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.