Moldavský čulak – zapečené brambory se sýrem
45 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžičkyPaprika mletá sladká
- 100gramůGouda
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kilogramBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
239 mg
Postup přípravy
- 1Když se brambory vaří, připravíme z 30 g másla a 30 g hladké mouky světlou jíšku. Zředíme ji 3 lžícemi vlažné vody, rozšleháme se smetanou, osolíme, okořeníme sladkou paprikou a povaříme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a složíme do pekáče, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pak přelijeme brambory na pekáči.
- 2Povrch hustě posypeme sýrem, sekaným koprem a petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na 15 minut do středně vyhřáté trouby zapéci.
- 3Čulak podáváme horký, dobrý je i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.