Moldavský čulak – zapečené brambory se sýrem

45 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
45 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
239 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Když se brambory vaří, připravíme z 30 g másla a 30 g hladké mouky světlou jíšku. Zředíme ji 3 lžícemi vlažné vody, rozšleháme se smetanou, osolíme, okořeníme sladkou paprikou a povaříme. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a složíme do pekáče, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pak přelijeme brambory na pekáči.
  • 2
    Povrch hustě posypeme sýrem, sekaným koprem a petrželkou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na 15 minut do středně vyhřáté trouby zapéci.
  • 3
    Čulak podáváme horký, dobrý je i studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.