Mole k pečenému krocanovi

210 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krocana potřeme změklým máslem a uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Pečeme 2 1/2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení často obracíme a poléváme výpekem.
  • 2
    Chilli nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek osmažíme v horkém tuku, přidáme rajčata, banán, mandle, arašídy, dýňová semínka, rozinky, sušené švestky a chilli, přilijeme 300 ml vývaru a nezakryté vaříme 15 minut. Tortillu krátce ohrejeme v troubě, žemli rozkrájíme na kostičky a obojí vložíme do omáčky. Důkladně rozmixujeme a protlačíme sítem. Do omáčky přidáme větší množství každého koření a rozpustíme v ní čokoládu. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby zředíme zbývajícím vývarem. Podáváme ke krocanovi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.