Mole k pečenému krocanovi
210 min.
Ingredience
- 50gramůMandle
- 60gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 4kilogramyKrocan
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 130gramůSádlo škvařené
- 120gramůRajčata
- 50gramůDýňová semínka
- 75gramůArašídy
- 100gramůBanány
- 75gramůŠvestky sušené
- 10gramůKmín celý
- 3gramyAnýz mletý
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramySměs koření na kuře
- 50gramůČokoláda hořká
- 2gramyKoriandr mletý
- 1kusTortilla
- 25gramůŽemle tuková
- 400mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
52 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Krocana potřeme změklým máslem a uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Pečeme 2 1/2-3 hodiny při 200 °C. Během pečení často obracíme a poléváme výpekem.
- 2Chilli nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek osmažíme v horkém tuku, přidáme rajčata, banán, mandle, arašídy, dýňová semínka, rozinky, sušené švestky a chilli, přilijeme 300 ml vývaru a nezakryté vaříme 15 minut. Tortillu krátce ohrejeme v troubě, žemli rozkrájíme na kostičky a obojí vložíme do omáčky. Důkladně rozmixujeme a protlačíme sítem. Do omáčky přidáme větší množství každého koření a rozpustíme v ní čokoládu. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby zředíme zbývajícím vývarem. Podáváme ke krocanovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.