Moravská kulajda
45 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2decilitryZakysaná smetana
- 400gramůBrambory
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Pažitku, petrželku a kopr opláchneme studenou vodou a okapané nasekáme najemno.
- 3V hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Do hrnce přidáme bobkový list, kmín a sůl a necháme 15 minut vařit. Pak přimícháme smetanu, necháme přejít varem, dochutíme octem a postupně opatrně vkládáme celá rozklepnutá vajíčka. Polévku necháme přiklopenou pokličkou, dokud bílky vajíček neztuhnou.
- 4Do servírovacích talířů rozdělíme uvařené brambory, nalijeme polévku a posypeme ji nakrájenými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.