Morkové knedlíčky
30 min.
Ingredience
- 65gramůMorek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePažitka
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
853 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V misce vyšleháme morek s máslem do pěny. Přidáme vejce a žloutky, přisypeme strouhanku, mouku a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Dochutíme solí, muškátovým oříškem a nasekanými čerstvými bylinkami.
- 2Ze směsi tvarujeme menší kendlíčky, které vaříme v osolené vodě podle velikosti 6-10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.