Morkové knedlíčky do polévky

15 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
749 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z uvařených hovězích morkových kostí vytlačíme morek, potřebujeme přibližně 150-200 g morku, který pokrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme přes síto do mísy (aby byl bez kostí) a necháme ho mírně vychladnout.
  • 2
    Pak přimícháme máslo, drobně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, utřený česnek se solí, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku, vejce, sůl a černý pepř a špetku chilli.
  • 3
    Směs dobře promícháme vidličkou a zapracujeme strouhanku.
  • 4
    Směs musí mít téměř tuhou konzistenci - vždy při zavařování knedlíčků, si vytvoříme "zkušební". Pokud zkušební knedlíček vhodíme do vařící polévky (nebo čisté vařící vody), musí se potopit a pak přibližně za 1 minutu vyplavat. Při rozváření přimícháme trochu hladké mouky.
  • 5
    Morkové knedlíčky můžeme zavářet do polévek i společně s nudlemi.
  • 6
    Hotové knedlíčky můžeme zamrazit.
  • 7

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.