Morkové knedlíčky do polévky
15 min.
Ingredience
- 100gramůMorek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 0,5lžíceMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceStrouhanka
- 3kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
749 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z uvařených hovězích morkových kostí vytlačíme morek, potřebujeme přibližně 150-200 g morku, který pokrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme přes síto do mísy (aby byl bez kostí) a necháme ho mírně vychladnout.
- 2Pak přimícháme máslo, drobně nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, utřený česnek se solí, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku, vejce, sůl a černý pepř a špetku chilli.
- 3Směs dobře promícháme vidličkou a zapracujeme strouhanku.
- 4Směs musí mít téměř tuhou konzistenci - vždy při zavařování knedlíčků, si vytvoříme "zkušební". Pokud zkušební knedlíček vhodíme do vařící polévky (nebo čisté vařící vody), musí se potopit a pak přibližně za 1 minutu vyplavat. Při rozváření přimícháme trochu hladké mouky.
- 5Morkové knedlíčky můžeme zavářet do polévek i společně s nudlemi.
- 6Hotové knedlíčky můžeme zamrazit.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.