Mornay z tresky
50 min.
Ingredience
- 500gramůTreska aljašská
- 300mililitrůMléko polotučné
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVývar rybí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 115gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 60gramůStrouhanka
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z tresky vložíme do hlubší pánve a zalijeme je vývarem (nebo vodou) a mlékem. Pod pokličkou zvolna pošírujeme 6-8 minut. Potom filety vyjmeme na talíř a necháme na teplém místě. Vývar nevyléváme.
- 2V kastrolu zpěníme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar z ryby, směs mícháme do zhoustnutí na hladkou omáčku. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme, až se rozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- 3Omytý špenát vložíme do kastrolu, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 1 minutu. Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 4Podušený špenát vyklopíme do máslem vymazané zapékací mísy. Na špenát položíme tresku a zalijeme ji sýrovou omáčkou.
- 5Strouhanku smícháme s nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmezánem. Směsí posypeme omáčku, mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme do zezlátnutí krusty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.