Mornay z tresky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety z tresky vložíme do hlubší pánve a zalijeme je vývarem (nebo vodou) a mlékem. Pod pokličkou zvolna pošírujeme 6-8 minut. Potom filety vyjmeme na talíř a necháme na teplém místě. Vývar nevyléváme.
  • 2
    V kastrolu zpěníme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar z ryby, směs mícháme do zhoustnutí na hladkou omáčku. Přidáme nastrouhaný čedar a mícháme, až se rozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
  • 3
    Omytý špenát vložíme do kastrolu, přiklopíme pokličkou a podusíme asi 1 minutu. Okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 4
    Podušený špenát vyklopíme do máslem vymazané zapékací mísy. Na špenát položíme tresku a zalijeme ji sýrovou omáčkou.
  • 5
    Strouhanku smícháme s nasekanou petrželkou a nastrouhaným parmezánem. Směsí posypeme omáčku, mísu vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme do zezlátnutí krusty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.