Mořská okurka s pažitkovým olejem a polentovou kaší

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
980 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitkový olej připravíme smícháním olivového oleje s na jemno rozsekanou pažitkou, solí a pepřem. Necháme odležet min. 4 hodiny.
  • 2
    Máslo rozehřejeme v kastrolu, necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přilijeme mléko, přivedeme k varu. Vmícháme polentu a metličkou šleháme do zhoustnutí. Ochutíme solí i pepřem.
  • 3
    Rybí filé osolíme, opepříme a potřeme olejem. Na rozpáleném grilu nebo dřevěném uhlí grilujeme do měkka.
  • 4
    Polentovou kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni rybu a pokapeme pažitkovým olejem. Dozdobíme lístky rokety a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.